Gratinované uzenářské žebírko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované uzenářské žebírko
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11040 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 128,6mg |
Draslík | 612,1mg |
Vláknina | 973,8mg |
Vitamín A | 9,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Párky jemné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované uzenářské žebírko postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Zprudka je opečeme na oleji. |
2 | Do výpeku dáme kolečka cibule, nudličky slaniny a šunky a vše orestujeme. Směs rozdělíme na opečené kotlety, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Na každou porci položíme párek. Zapečeme pod rozpáleným grilem v troubě. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami a zeleninou.