Slepice v žampionové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice v žampionové omáčce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11095 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Slepice |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
80 g | Žampiony čerstvé |
80 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 272,0mg |
Draslík | 711,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Slepice, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice v žampionové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Slepici očistíme a naporcujeme. Maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, cibuli a vše uvaříme doměkka. |
2 | Ze 40g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem ze slepice, rozmícháme a povaříme. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a procedíme. |
3 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme je spolu s porcemi slepice do omáčky, krátce povaříme a mírně okyselíme citronovou šťávou. |
4 | Podáváme s knedlíky nebo s jemnými noky. |