Žampionová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová kaše
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11105 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 l | Bešamel |
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 58,8mg |
Draslík | 630,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citrony, Muškátový oříšek, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová kaše postup přípravy receptu:
1 | Mladé žampiony očistíme, omyjeme a prolisujeme sítem. Získanou hmotu dáme na rozehřáté máslo a rychle podusíme. Přidáme sůl a citronovou šťávu. |
2 | Nakonec vše spojíme bešamelem, do kterého jsme vmíchali smetanu, sůl, pepř a špetku muškátu. |
3 | Podáváme na plátcích osmažené veky nebo jako přílohu k masům. |