Grundle na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grundle na kmíně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11143 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Grundle |
1 špetka | Kmín celý |
150 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 431,4mg |
---|---|
Cholesterol | 32,1mg |
Draslík | 167,3mg |
Vláknina | 91,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grundle, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grundle na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Omyté ryby osolíme, obalíme v mouce a rychle opečeme po jedné straně. Obrátíme je, pokmínujeme a opečeme po druhé straně. |
2 | Opečené rybky zalijeme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou. |