Recept

Pečený pstruh s cibulí a karotkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11184

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
8 ks Karotka
1 kávová lžička Kopr čerstvý
0,1 l Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 965kJ
6% Sacharidy 21 g
30% Tuky 23 g
21% Sodík 418 mg
82% Bílkoviny 46 g

Pečený pstruh s cibulí a karotkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné pstruhy podélně rozkrojíme, odstraníme páteře a každou polovinu rozkrojíme napříč. Osolíme, opepříme a urovnáme do olejem vymaštěného pekáče.

2

Na každou porci pstruha dáme plátek cibule a půlku karotky. Přelijeme zbylým olejem a posypeme koprem. Pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

3

Po dopečení slijeme vypečenou šťávu do pánve a na mírném ohni do šťávy zvolna vmícháme lehce našlehané žloutky. Mícháme asi 3 minuty do zhoustnutí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept