Makrela s angreštovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela s angreštovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11187 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Angrešt |
1 špetka | Cukr krupice |
4 ks | Makrela obecná |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
40 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 241,1mg |
Draslík | 125,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krupice, Muškátový oříšek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela s angreštovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané makrely obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme ryby, potřeme olejem a zprudka pečeme po obou stranách asi 6 minut. Makrely vyjmeme a dáme na mísu. |
3 | Omytý angrešt podusíme v malém množství vody (nebo v kompotové šťávě). Podle chuti přisladíme, prolisujeme. Pyré vrátíme zpět do pánve, vmícháme špetku muškátu a mírně prohřejeme. |
4 | Makrely podáváme na ohřáté míse, omáčku zvlášť. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Angrešt můžeme použít i kompotovaný.