Křenové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenové čatní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11327 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 ks | Cibule |
400 g | Cukr moučkový |
4 ks | Feferony |
2 kávová lžička | Hřebíček mletý |
400 g | Křen |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
200 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 122g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 780,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 629,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 175,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Feferony, Hřebíček mletý, Křen, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenové čatní postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme omytá rajčata, oloupanou cibuli a feferonky. Osolíme a necháme v míse do druhého dne. |
2 | Potom přidáme všechny ostatní přísady (cukr, hřebíček, křen, ocet, skořice) a v kastrolu pod pokličkou dusíme na mírném ohni, až je přebytečná voda vyvařená. Necháme vychladnout. |
3 | Čatní naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme asi na 3 měsíce. |
4 | Podáváme k masu. |
Poznámka
Rajčata použijeme nezralá.