Švestkové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové čatní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11346 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
500 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
500 g | Švestky |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 145g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 315,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cukr moučkový, Hořčičné semínko, Sůl, Švestky, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové čatní postup přípravy receptu:
1 | Utřeme česnek, v hmoždíři roztlučeme hořčičné semínko a vypeckujeme omyté švestky. |
2 | Potom všechny přísady vložíme do hrnce a vaříme za stálého míchání. Pokud možno nepodléváme. |
3 | Když jsou švestky měkké a tekutina je vyvařená, necháme vychladnout, naplníme do sklenic a uzavřeme. |