Okurkový salát s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s mátou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11358 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
400 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Máta |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 16,1mg |
Draslík | 212,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fenykl obecný, Jogurt bílý, Máta, Okurky, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s mátou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a oloupané okurky zbavené jader nakrájíme na kostky. Osolíme je a necháme chvíli odpočinout. |
2 | V míse smícháme utřený česnek, jogurt, olej, ocet a fenykl. Okurky opláchneme studenou vodou, osušíme a přidáme do směsi. |
3 | Nakonec salát posypeme čerstvě nasekanou mátou. |