Vejce sázené (volské oko) na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce sázené (volské oko) na slanině
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 1136 |
Ingredience
100 g | Slanina vepřová |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 539kJ
0% Sacharidy 1 g
14% Tuky 10 g
8% Sodík 165 mg
15% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 518,4mg |
---|---|
Cholesterol | 252,1mg |
Draslík | 98,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Vejce sázené (volské oko) na slanině postup přípravy receptu:
1 | Do tvořítka vložíme na plátky nakrájenou slaninu. Částečně ji roztavíme a vyklepneme na ni vejce. Zvolna pečeme tak, aby se bílek upekl a žloutek zůstal polotekutý. Dbáme, aby se žloutek při vyklepnutí neprotrhl. |
2 | Ihned podáváme. |
Chutná rychlovka. Dělám na všechny způsoby např. slanina s nivou a jarní cibulkou. Taková snídaně na vidličku je fajn .