Plovoucí raci á la Dauphiné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plovoucí raci á la Dauphiné
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
4 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
24 ks | Rak říční |
10 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 456,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 11,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Rak říční, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plovoucí raci á la Dauphiné postup přípravy receptu:
1 | Připravíme vývar z bílého vína, cibulí, mrkví, šalotek, bylinek, soli a pepře. Vaříme jej až do vyvaření na polovinu. |
2 | Očištěné a vykleštěné raky vaříme v připraveném vývaru asi 12 minut. Vyjmeme je, vložíme do polévkové mísy a vývar na ně přecedíme. |