Sladký jablkový sen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký jablkový sen
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1144 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
70 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
500 g | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Tuk Hera jedlý |
250 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 82,1mg |
Draslík | 195,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 118,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Tuk Hera jedlý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký jablkový sen postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh, cukr, heru a vejce smícháme. |
2 | Po lžících přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva. |
3 | Tvarohovou směs rozetřeme na plech, který vymažeme a dáme nastrouhaná jablka a drobenku. |
4 | Pečeme při 180 stupních, po vychladnutí ozdobíme stříkanci z čokolády. |
Poznámka
čokoláda slouží na ozdobu - stříkance