Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11442

Ingredience

1 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 dl Víno bílé
4 ks Šalotka
400 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 523kJ
7% Sacharidy 24 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 82 mg
30% Bílkoviny 17 g

Šunka po burgundsku postup přípravy receptu:

1

Silnější plátky šunky rozložíme do zapékací mísy, ve které ji budeme také podávat.

2

V kastrole na másle osmahneme dozlatova jemně nakrájené šalotky. Přilijeme víno, ocet a necháme vyvařit asi na 3 lžíce, zahustíme smetanou, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, muškátový oříšek, žloutek a prolisujeme šunku. Vše dáme na 20 minut na mísu na mírný oheň, ale nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept