Vepřová plec na paprikách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec na paprikách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11688 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 699,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec na paprikách postup přípravy receptu:
1 | Omytou plec nakrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme na tuku. |
2 | Přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Vše zaprášíme paprikou a po zpěnění podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka. |
3 | Ke konci dušení přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. |
4 | Do hotového pokrmu přilijeme smetanu. |
Směs jsem nakonec zahustila moukou, kterou jsem rozmíchala ve smetaně. Bylo to na nás moc vodové. Přidala jsem bobkový list a nové koření. Pochutnali jsme si.