Pórková krémová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková krémová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11717 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
8 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 130,1mg |
Draslík | 944,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 108,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 195,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková krémová polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na kousky, osmažíme na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. |
2 | Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Pórek rozmixujeme, přidáme do jíšky a krátce povaříme. |
3 | Po chvíli polévku zjemníme mlékem a smetanou. Přivedeme ji téměř k varu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme žloutek rozmíchaný ve lžíci mléka. |