Recept

Polévka z hlávkového zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11796

Ingredience

1 ks Brambory
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 ks Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
300 g Zelí hlávkové bílé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 801kJ
7% Sacharidy 25 g
12% Tuky 9 g
12% Sodík 249 mg
7% Bílkoviny 4 g

Polévka z hlávkového zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli, mrkev, pórek, celer a zelí nakrájíme na malé kousky a osmahneme na 30 g másla. Přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme vodou a vše uvaříme doměkka.

2

Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, osolíme, opepříme a přihřejeme.

3

Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept