Rohlíky na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rohlíky na jehle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1185 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Párky Vídeňské |
4 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 144,2mg |
Draslík | 105,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 95,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Párky Vídeňské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rohlíky bílé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rohlíky na jehle postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky a párky nakrájíme na kolečka, papriku na plátky a tvrdý sýr na kostky. |
2 | Střídavě napichujeme vše na špejle. |
3 | Z mouky, vajíčka a mléka umixujeme směs, kterou osolíme. |
4 | Jehly obalíme a poté smažíme na pánvi dozlatova. |
Poznámka
místo párků můžeme dát klobásky