Jednoduchý recept

Jihočeská jehla z vepřové kýty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47808

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
100 g Celer sterilovaný
100 g Houby nakládané
1 špetka Hřebíček
1 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 špetka Sůl
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 236kJ
3% Sacharidy 11 g
164% Tuky 123 g
23% Sodík 451 mg
68% Bílkoviny 38 g

Jihočeská jehla z vepřové kýty postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2

Maso nakrájíme na kostky, naskládáme do mísy a zasypeme nakrájenou zeleninou. Přisypeme sůl, pepř, hřebíček a bobkový list, zalijeme olejem, promícháme a necháme v chladu několik hodin při občasném zamíchání odležet.

3

Marinované maso napícháme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.

4

Můžeme opéct na grilu, případně ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Během pečení obracíme a potíráme olejem nebo vypečenou šťávou.

5

Podáváme se sterilovaným celerem, nakládanými houbami a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept