Bramborová kaše s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11861 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 760,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. |
2 | Uvařené brambory rozšťoucháme na kaši, vmícháme do nich rozemletou cibuli a jemně posekanou feferonku. Přidáme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a podle chuti osolíme. |
3 | Kaše se nejlépe hodí k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.