Květák se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák se šunkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11924 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Šunka dušená |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 207,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 289,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák zpola uvaříme v osolené vodě a po okapání jej rozdělíme na růžičky. |
2 | Polovinu květáku vložíme do zapékací mísy, posypeme jemně nakrájenou šunkou a přikryjeme zbylým květákem. Povrch mírně stiskneme rukou. |
3 | V kyselé smetaně rozšleháme žloutky, nalijeme na květák a povrch posypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.