Obložená štika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložená štika
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11997 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Kopr čerstvý |
50 g | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 311,3mg |
Draslík | 226,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Křen, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložená štika postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce štiky osolíme a přes síto zaprášíme moukou. Prudce je osmahneme na másle, podlijeme vínem a dopečeme. |
2 | Měkkou rybu upravíme na mísu, zakapeme výpekem a zasypeme nastrouhaným křenem a nasekaným koprem. |
3 | Pokrm ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec. |