Recept

Studený rýžový nákyp se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12018

Ingredience

1 l Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
150 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 281kJ
15% Sacharidy 54 g
30% Tuky 22 g
5% Sodík 100 mg
55% Bílkoviny 31 g

Studený rýžový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce na hustou kaši. Odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, opepříme a osolíme. Vše dobře promícháme.

2

Směs urovnáme do nákypové formy (nebo do pekáčku) vymaštěné máslem a dáme do chladničky.

3

Před podáváním nákyp vyklopíme na mísu. Podáváme s hlávkovým salátem s citronovo-meruňkovou zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept