Studený rýžový nákyp se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený rýžový nákyp se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12018 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 82,3mg |
Draslík | 39,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studený rýžový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce na hustou kaši. Odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, opepříme a osolíme. Vše dobře promícháme. |
2 | Směs urovnáme do nákypové formy (nebo do pekáčku) vymaštěné máslem a dáme do chladničky. |
3 | Před podáváním nákyp vyklopíme na mísu. Podáváme s hlávkovým salátem s citronovo-meruňkovou zálivkou. |