Rakouské vafle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rakouské vafle
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1202 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
175 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej rostlinný |
20 ml | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 322,8mg |
Draslík | 87,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 283,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 112,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Rum, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rakouské vafle postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny. |
2 | Za stálého míchání postupně přidáváme vejce po jednom. |
3 | Další přidáme, až když máme předchozí řádně promíchaná. |
4 | Pak do směsi přidáme rum. |
5 | Prosátou mouku s kypřícím práškem přidáme do těsta a promícháme. Nakonec přiléváme smetanu a mícháme. |
6 | Poté rozpálíme vaflovou formu, vymastíme ji olejem a upečeme vafle do světle hněda. |
Recept jsem zkoušela dnes z dávky (porce) pro 2. Za prvé, z tohoto množství jsem v klasickém vaflovači na 2 vafle, jich udělala 7 a to jsem těstem nijak nešetřila, prostě dávala tak, aby neteklo z vaflovače. Pokud jste u vaflí zvyklí, že po upečení jsou pevné a drží tvar, tak tohle u tohoto receptu nečekejte, jsou jako guma. Poměr surovin bude někde špatně a vafle jsou neuvěřitelně mastné, vaflovač není v podstatě nutný vůbec vymazávat, tolik másla a ještě k tomu smetana je neuvěřitelná kalorická tučná bomba, nedovedu si představit, že by se vůbec daly zdobit třeba šlehačkou, nebo jakýmkoli tučným topingem, nebo nuttelou. Recept jsem si musela upravit a přidat čtvrt lžičky prášku do pečiva, jinak vafle nebyly schopné ani trošku naskočit a držet tvar s tou špetkou uvedenou v receptu.