Gratinovaná treska po orientálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná treska po orientálsku
Gratinovaná treska po orientálsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
800 g | Filé z aljašské tresky |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej olivový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr balkánský |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 920,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 92,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Kari koření, Koriandr mletý, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Sýr balkánský, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaná treska po orientálsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce smíchané s kari kořením a opečeme na rozpáleném oleji. Porce rozložíme do pekáčku. |
2 | Na oleji restujeme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme na nudličky pokrájenou cuketu a papriku, vše krátce podusíme. Přidáme oloupané, na plátky rozkrájené žampiony, koriandr, petrželku a přilijeme víno. Necháme přejít varem. |
3 | Směs rozdělíme na porce filé, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. |
4 | Podáváme s plátky citronu a vařenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.