Roštěnky na houbách a celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na houbách a celeru
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12062 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 hrst | Houby sušené |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 88,3mg |
Draslík | 573,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 122,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na houbách a celeru postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a rychle ji osmahneme. |
2 | Omyté maso nakrájíme na plátky, po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme zlehka v mouce. Roštěnky opečeme na cibuli po obou stranách. |
3 | Přidáme kmín, namočené houby, jemně nastrouhaný celer a přilijeme vodu. Vše dusíme doměkka. |