Karkulka z vepřové panenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karkulka z vepřové panenky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12063 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Kečup |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
80 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 69,7mg |
Draslík | 680,2mg |
Vláknina | 625,6mg |
Vitamín A | 74,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karkulka z vepřové panenky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Plátky potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji. |
2 | Opečené maso potřeme kečupem a posypeme jemně nakrájenou cibulovou natí a nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Podáváme se smaženými hranolky.
Bod č. 1 stačí na dobrou Karkulku. Ovšem bod č.. 2 absolutně znehodnotí chuť masa. Nevím proč v české kuchyni se stále doporučuje do všeho cpát sýr. A ještě k tomu kečup. nedobré.