Kari makrela - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari makrela
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12108 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kari koření |
4 ks | Makrela obecná |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam uzený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 706,3mg |
---|---|
Cholesterol | 243,6mg |
Draslík | 12,0mg |
Vláknina | 218,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kari koření, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari makrela postup přípravy receptu:
1 | Makrelám nařízneme na hřbetu kůži a opatrně ji stáhneme. Každou rybu rozdělíme podél páteře na poloviny. |
2 | Porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a poprášíme kari kořením. Pečeme 10-15 minut. |
3 | Krátce před koncem pečení posypeme porce ryby nastrouhaným sýrem a zapečeme, až se sýr roztaví. |