Plněný vepřový jazyk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný vepřový jazyk
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12148 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
100 g | Salám Turistický trvanlivý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Vepřový jazyk |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 381,5mg |
Draslík | 653,4mg |
Vláknina | 429,3mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový jazyk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Salám Turistický trvanlivý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný vepřový jazyk postup přípravy receptu:
1 | Omyté jazyky uvaříme v osolené vodě, vložíme je na chvíli do studené vody, oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Vždy mezi dvě kolečka vložíme plátek salámu. Vzniklý špalíček obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Špalíčky osmažíme na rozehřátém oleji. |
3 | Před dosmažením na každou porci položíme ještě špetku nastrouhaného sýru, jen aby se roztavil. |