Dušené strouhání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené strouhání
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12195 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 165,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené strouhání postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, soli a vejce připravíme hodně tuhé těsto. Těsto nastrouháme na hrubém struhadle, rozložíme na plech a necháme oschnout. |
2 | Takto připravené strouhání opražíme na pánvi nasucho, poté omastíme a po částech přiléváme vývar. Přikryté dusíme doměkka stejně jako rýži. |
Poznámka
Poznámka: Vývaru nepřiléváme příliš mnoho najednou, neboť by strouhání bylo mazlavé. Obměny: Do tuku můžeme přidat špetku sladké papriky anebo půl zpěněné cibule a sladkou paprikou.