Filé na roštu s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé na roštu s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12221 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Filé z aljašské tresky |
50 g | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 83,6mg |
Draslík | 10,0mg |
Vláknina | 131,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo bylinkové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé na roštu s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a po všech stranách potřeme lžící oleje. Vložíme je na rozpálený grilovací rošt potřený zbylým olejem a grilujeme z obou stran vždy 10 minut. |
2 | Na každou porci položíme plátek bylinkového másla. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.