Krupky se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupky se skopovým masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12265 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
250 g | Krupky trhané |
1 špetka | Majoránka |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
150 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 12,4mg |
Draslík | 252,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Skopová plec, Sýr Eidam cihla 40%, Worcester (worcesterská omáčka), Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupky se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Krupky dobře propláchneme, vložíme na část rozehřátého oleje, osolíme, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. |
2 | Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Osmahneme je na zbylém oleji, podlijeme trochou horké vody a dusíme 25 minut. Osolíme, přidáme zeleninovou směs a dusíme do změknutí. |
3 | Nakonec přimícháme krupky, utřený česnek, majoránku a worcester. Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.