Zeleninové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové rizoto
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12281 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
30 g | Houby čerstvé |
1 dl | Hovězí vývar základní |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
1 ks | Karotka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
240 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 844,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 153,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Karotka, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě. |
2 | Máslo rozehřejeme v kastrole (1 lžíce), přisypeme rýži, zalijeme ji studenou vodou tak, aby voda přesahovala na prst vysoko. Přidáme cibuli vcelku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří. |
3 | Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, listovou nakrájíme a přidáme později. Zeleninu dusíme na másle (1 lžíce) do měkka, podlitou vývarem a přidáme k dušené rýži. |
4 | Rizoto tvarujeme naběračkou vypláchnutou studenou vodou vyklopením na talíř. Kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem. |