Květák zapečený s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák zapečený s rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12344 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 129,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák zapečený s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Květák uvaříme do poloměkka. Žloutky rozkvedláme v polovině mléka, osolíme, přimícháme z bílků ušlehaný sníh, mouku a zbylé mléko. |
2 | Zapékací mísu vymastíme máslem, vyskládáme do ní růžičky květáku, mezi ně vložíme oloupané a osolené čtvrtky rajčat, pokapeme rozehřátým máslem, přelijeme palačinkovým těstem. |
3 | Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě. |
4 | Pokrm podáváme s brambory sypanými nasekanou petrželovou natí a se salámem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.