Recept

Jablka s červeným vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12361

Ingredience

1 ks Citronová kůra
30 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
4 ks Hřebíček
5 ks Jablka
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 049kJ
11% Sacharidy 39 g
14% Tuky 10 g
0% Sodík 4 mg
1% Bílkoviny 1 g

Jablka s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) naskládáme do pekáče vedle sebe, silně je pocukrujeme a podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, hřebíček, špetku skořice, máslo a citronovou kůru. Jablka přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení je poléváme vzniklou šťávou.

2

Hotová jablka upravíme na talířky, polijeme vinnou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept