Krémová pórková polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová pórková polévka s bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12380 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
0,5 ks | Bujón hovězí |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 495,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Bujón hovězí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová pórková polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek a oloupané brambory nakrájíme na kostičky, osmažíme na 40g rozehřátého másla a pod pokličkou dusíme 5 minut. Potom zalijeme vařící vodou, přidáme bujón, sůl, pepř a vaříme do měkka. |
2 | Uvařenou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, přilijeme mléko a přivedeme k varu. |
3 | Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle. |
Poznámka
Servírujeme teplé.