Vařené fazolky s vejci a strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené fazolky s vejci a strouhankou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12432 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Fazolové lusky zelené |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 263,3mg |
Draslík | 514,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené fazolky s vejci a strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání je upravíme na talíře. |
2 | Část másla rozehřejeme a na zbylém másle osmažíme strouhanku. Fazolky pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme osmaženou strouhankou a uvařenými, jemně nastrouhanými vejci. Ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.