Recept

Brambory s majoránkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12502

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
2 dl Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 761kJ
7% Sacharidy 27 g
9% Tuky 6 g
10% Sodík 210 mg
11% Bílkoviny 6 g

Brambory s majoránkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na jedné lžíci tuku, přidáme syrové brambory nakrájené na kolečka, osolíme, zamícháme, přisypeme majoránku a vše podlijeme vývarem. Přikryté dusíme téměř doměkka.

2

Na zbylé části másla uděláme světlou jíšku z mouky, zalijeme vývarem, promícháme a přidáme k bramborám. Společně dodusíme zhruba 5 minut.

Poznámka

Obměna: Do brambor ještě přidáme česnek utřený se solí. Brambory podáváme jako přílohu k vařenému skopovému nebo vepřovému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept