Recept

Brambory zapečené s bílou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12507

Ingredience

1 kg Brambory
250 g Kuřecí maso vařené
250 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 616kJ
10% Sacharidy 35 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 124 mg
52% Bílkoviny 29 g

Brambory zapečené s bílou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme světlou jíšku ze lžíce másla a mouky. Zalijeme ji mlékem, osolíme a 10 minut povaříme. Poté přidáme vejce ušlehaná do pěny.

2

Brambory oloupeme, uvaříme, nakrájíme na plátky, propícháme drobně nakrájeným masem, opepříme, osolíme a vrstvýme do zapékací mísy. Každou vrstvu zalijeme připravenou omáčkou. Poslední vrstvu přelijeme také omáčkou, pokapeme máslem a zapečeme asi 30 minut.

Poznámka

Je to samostatný pokrm a podáváme ho se saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept