Treska na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na hořčici
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12604 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 kávová lžička | Hořčice |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
0,5 l | Voda pitná |
50 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 64,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na hořčici postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, potřeme hořčicí. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vložíme na ní porce tresky, po obou stranách je rychle opečeme. Podlijeme vývarem ze zeleniny a koření. Zvolna dusíme asi 15 minut. |
3 | Porce ryby vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou v troše studené vody, několik minut povaříme. |
4 | Hotovou omáčku nalijeme na rybu. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.