Treska smažená v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska smažená v těstíčku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12606 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
1200 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 150,8mg |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 831,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 148,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska smažená v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Do mléka rozkvedláme vejce a tolik mouky, aby vzniklo řidší těstíčko. |
2 | Očištěnou rybu naporcujeme, osolíme a namáčíme v těstíčku. Porce ihned vkládáme do rozpáleného másla a smažíme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.