Jednoduchý recept

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12631

Ingredience

1 kg Brambory
0,5 kg Brambory vařené
3 hrst Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 943kJ
42% Sacharidy 151 g
3% Tuky 2 g
41% Sodík 811 mg
37% Bílkoviny 21 g

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nastrouháme a v plátěném pytlíku úplně vymačkáme. Ihned je spojíme s prolisovanými vařenými bramborami, s moukou a osolíme. Zaděláme těsto, z něhož poté tvoříme malé kulaté knedlíky. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku.

2

Knedlíky o velikosti jablka vaříme 20 minut. Děravou naběračkou knedlíky vyjmeme z vody, dvěma vidličkami každý knedlík roztrhneme, aby z nich vyšla pára.

3

Knedlíky omastíme škvařkovým sádlem a podáváme s kysaným zelím.

4

Pokud nám knedlíky zbudou, rozkrájíme je a opečeme druhý den k večeři.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept