Cukrářské koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukrářské koblihy
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12677 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
25 g | Droždí |
100 g | Marmeláda meruňková |
80 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
300 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 93,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 162,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cukrářské koblihy postup přípravy receptu:
1 | Z droždí, lžíce cukru, 100g mouky a 1/8l mléka připravíme kvásek. |
2 | Žloutky, zbylé mléko, vanilkový cukr a cukr šleháme v kastrůlku ve vodní lázni do zhoustnutí. |
3 | Do vlažné hmoty přidáme vykynutý kvásek, mouku, špetku soli, rum a vlažné rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme koblihy, naplníme je marmeládou a teprve hotové necháme asi 1 hodinu kynout. |
4 | Po vykynutí smažíme koblihy v rozehřátém oleji dozlatova. |