Kachna se zeleným hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna se zeleným hráškem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Hrášek |
1000 g | Kachna mražená |
30 g | Máslo čerstvé |
200 g | Šalotka |
30 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 325,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna se zeleným hráškem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou kachnu nakrájíme na porce, podusíme na másle. |
2 | K téměř měkkému masu přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, celé šalotky a čerstvý hrášek. Dusíme, až vše změkne. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.