Brukev vařená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brukev vařená
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12752 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 227kJ
24% Sacharidy 87 g
24% Tuky 18 g
58% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 252,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brukev vařená postup přípravy receptu:
1 | Brukve omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Pokud jsou brukve větší, rozkrájíme na 6 - 8 dílků. Uvaříme je v menším množství osolené vody. |
2 | Necháme okapat, posypeme strouhankou opraženou na sucho a pokapeme rozehřátým máslem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.