Recept

Řízky zapečené se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12759

Ingredience

0,5 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
100 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 059kJ
1% Sacharidy 2 g
53% Tuky 40 g
7% Sodík 144 mg
53% Bílkoviny 30 g

Řízky zapečené se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a posypeme moukou. Maso opečeme na sádle, vložíme do zapékací mísy, podlijeme výpekem z řízků a dopečeme v troubě.

2

Téměř měkké řízky hustě posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, podlijeme smetanou, dodusíme.

3

Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept