Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1277

Ingredience

30 g Citrony
300 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
60 g Cukr vanilka
60 g Hrozinky
1200 ml Mléko polotučné
300 g Máslo čerstvé
15 g Sůl
900 g Tvaroh jemný
360 g Vejce slepičí
1200 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 976 kcal
Kilojoule 4 086kJ
36% Sacharidy 129 g
49% Tuky 36 g
32% Sodík 633 mg
61% Bílkoviny 35 g

Tvarohový nákyp postup přípravy receptu:

1

Tvaroh rozmícháme a mírně osolíme.

2

Žemli nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme ji mlékem.

3

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

4

250g másla vyšleháme s polovinou dávky cukru a se žloutky, přidáme kůru z omytého citronu, omyté, spařené a okapané rozinky, tvaroh a žemli. Vše lehce promícháme.

5

Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do směsi tvarohu a žemlí.

6

Vhodnou nádobu vymazanou zbylým máslem naplníme hmotou a pod poklicí v páře ve vyhřáté troubě nákyp dusíme. Před koncem dušení nákyp odkryjeme.

7

Ještě teplý nákyp opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce. Nakonec pokrm posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept