Recept

Rýže s čočkou a jogurtem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1278

Ingredience

100 g Cibule perlová
1 špetka Hřebíček mletý
4 polévková lžíce Jogurt bílý
1 špetka Kmín celý
1 špetka Koriandr mletý
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet malinový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rýže neloupaná (Natural)
1 špetka Sůl
500 ml Vývar zeleninový
1 špetka Zázvor mletý
50 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 387kJ
11% Sacharidy 38 g
21% Tuky 16 g
32% Sodík 648 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rýže s čočkou a jogurtem postup přípravy receptu:

1

Rýži a čočku vaříme v zeleninovém vývaru cca 20minut. Poté přidáme sůl, pepř a dochutíme mletým koriandrem a zázvorem.

2

Ve woku rozehřejeme máslo s troškou pepře. Perlovou cibuli necháme okapat, vložíme do másla a za stálého míchání opékáme zhruba 5minut.

3

Rýži s čočkou zcedíme, necháme okapat a přidáme k cibuli. Ochutíme římským kmínem a mletým hřebíčkem. Přimícháme ocet a při mírné teplotě opékáme ještě 3-5minut. Na závěr opatrně přimícháme jogurt a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme 1 sklenici perlové cibule

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept