Jednoduchý recept

Zajíc po myslivecku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12793

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Játra zaječí
100 g Kompot brusinkový
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 dl Víno červené
800 g Zaječí maso
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
5% Sacharidy 18 g
15% Tuky 11 g
15% Sodík 299 mg
79% Bílkoviny 45 g

Zajíc po myslivecku postup přípravy receptu:

1

Zaječí maso odblaníme, omyjeme, naporcujeme a potřeme rozetřeným česnekem. Maso necháme asi 1 hodinu odležet v chladu, potom je osolíme a opepříme.

2

Na rozehřátém oleji porce zprudka opečeme, vyjmeme a ve zbylém tuku osmahneme cibuli a opečeme nakrájená zaječí játra. Porce zajíce vložíme zpět a vše společně za občasného podlévání vínem dusíme doměkka.

Poznámka

Zajíce podáváme s osmaženými bramborami, plátky citronu a brusinkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept