Rostovská polévka ucha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostovská polévka ucha
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12876 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Brambory |
400 g | Candát obecný |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 905,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostovská polévka ucha postup přípravy receptu:
1 | Do procezeného rybího vývaru přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, cibuli a petržel. Vaříme asi 15 minut. |
2 | Potom přidáme očištěného a vykoštěného candáta nakrájeného na 8 kusů, rajčata, bobkový list, pepř, sůl a vaříme ještě 10 minut. |
3 | Nakonec do hotové polévky vložíme kousek másla a přisypeme nasekanou petrželku. |
máte li suroviny stojí to za zkušenost,dělám ji často ,suroviny vařím déle než je uvedeno,první várku menších ryb vyhazuji