Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12888

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Kapří jikry
125 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 658kJ
3% Sacharidy 11 g
46% Tuky 35 g
7% Sodík 143 mg
22% Bílkoviny 12 g

Salát z kapřích jiker postup přípravy receptu:

1

Jikry omyjeme, odblaníme a necháme okapat. Osolíme je, vložíme do vhodné nádoby, položíme na kastrol s vodou a na mírném ohni necháme tak dlouho, až zčervenají.

2

Ve vodě namočíme žemli, vymačkáme ji a utřeme s trochou oleje. Přidáme k jikrám a osolíme. Směs mícháme a přikapáváme olej. Nakonec přidáme nasekanou cibuli a citronovou šťávu.

Poznámka

Můžeme použít i jikry ze štiky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz